Welkom bij

Wereldwinkel Houten

Kraamcadeau’s bij de Wereldwinkel

Naast vrolijke knuffels, lampjes, boekjes en symbolische cadeautjes hebben we een nieuwe productenlijn gemaakt van eerlijk en biologisch katoen. De collectie bestaat o.a. uit doedoekjes, trappelzakken, dekens, en draagdoeken.

Doe-doekjes
Doe-doekjes? Het is een heel slim multifunctioneel doekje. Het doekje heeft vier functies: dankzij de vorm en de drukknoopjes is het net zo makkelijk een spuugdoekje, een slab, een tutdoekje als een speenbewaardoekje. Handig!


Het doekje is eerlijk geproduceerd zonder pesticide of chemicaliën dus helemaal veilig voor jouw baby. In de winkel laten we je graag zien hoe handig het doekje is.

Trappelzakken
De trappelzakken zijn gemaakt van biologisch katoen. De stof voelt heerlijk zacht aan doordat er geen chemicaliën en pesticide zijn gebruikt in het productieproces. Dit is goed voor het milieu en voor gevoelige babyhuidjes. De trappelzakjes zijn beschikbaar in verschillende kleuren, zonder mouwen in maat 70. Heb je liever een grotere maat met mouw dan kan dat natuurlijk via de winkel besteld worden. De trappelzakken zijn allemaal voorzien van een elastiek rondom het middel. Hierdoor blijven de beentje van de baby op z’n plaats.

Deken
baby, deken, with a touch of roseDeze fijne dekens zijn van 100% biologisch katoen. Ze zijn gebreid in een mooie kabel en lekker lang te gebruiken. Dubbel gevouwen kan de deken in de wieg, enkel gevouwen in het ledikant. Uiteraard kan de deken ook net zo makkelijk mee naar het peuterbed of als plaid op de bank. Katoen is overigens ideaal, babies krijgen het hierdoor niet te warm. 

 

Fairtrade kraamcadeau’s
Met de kraamcadeau’s van de de Wereldwinkel maak je niet alleen babytjes blij maar ook een familie ver weg. De cadeaus zijn namelijk allemaal fairtrade en milieuvriendelijke geproduceerd. Daardoor ontvangen producenten een regelmatig en eerlijk inkomen, werken ze onder goede arbeidsomstandigheden en krijgen ze de kans om hun eigen kinderen een mooie toekomst te geven. Dat is nog eens een werelds gevoel!

With a touch of Rose 
Deze producten zijn van het merk ‘With a touch of Rose’. Dit is een Nederlands bedrijf dat producten laat maken in o.a. India.

Het katoen 
Rajlakshmi Cotton Mills betrekt hun katoen van 2 organisaties: Chetna en Zameen.

Chetna
In Chetna zijn katoenboeren en ontwikkelingsorganisaties vertegenwoordigd. Eind 2007 is de Chetna Organic Farmers Association (COFA) opgezet, waarvan de katoenboeren gezamenlijk eigenaar zijn. Tot die tijd was Chetna Organic alleen een project, dat gerund werd door ontwikkelingsorganisaties. COFA zal steeds meer verantwoordelijkheid nemen, op weg naar een zelfstandige en onafhankelijke organisatie, die zelf handel drijft. Naast Maharashtra en Andhra Pradesh is Chetna ook in Orissa gaan draaien. Inmiddels verbouwen rond de 8000 boeren katoen onder de vlag van Chetna.

Zameen
Zameen werkt samen met boeren gemeenschappen om hun levensstandaarden te verbeteren. Het is o.a. een marketing platform waarbij de leden hun eigen plannen maken en beslissingen nemen. Ze streven Fairtrade, biologische katoen na in India.