Welkom bij

Wereldwinkel Houten

Biologische kokos-limoenrijst met gemarineerde kip

Hoofdmaaltijd voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Ingrediënten:

  • 1 el plantaardige olie
  • 2 limoentjes
  • 4 biologische kippendijfilets
  • 1 tablet biologische kippenbouillon
  • 400 g biologische (voorjaars)groenten (aspergetips, (soja)boontjes, lente ui)
  • 2 el verse Thaise basilicum
  • 2 el verse koriander

En van Fair Trade Original:

  • 1 el vloeibare Honing
  • molen Zeezout mix Chilipeper
  • 2 blikjes biologische Kokosmelk, 270 ml
  • 1 pak Pandanrijst biologisch

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Maak een marinade van olie, het sap van een limoen en de honing en marineer hierin de kippendijfilets.
  • Bestrooi de kip royaal met zeezout.
  • Leg de kippendijfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats ze in het midden van de oven.
  • Rooster de kip circa 20-30 minuten.
  • Breng intussen 125 ml water met de kokosmelk aan de kook.
  • Voeg een bouillontablet, de rijst en het sap van 1 limoen toe en kook de rijst in 10 minuten gaar.
  • Voeg indien nodig extra water toe.
  • Kook ondertussen de voorjaarsgroenten in een aparte pan beetgaar en giet ze af.
  • Voeg ze de laatste paar minuten bij de rijst.
  • Zet het vuur uit, hak de kruiden fijn en voeg dit ook bij de risotto.

Serveer met de kip uit de oven.