Welkom bij

Wereldwinkel Houten

Stoofpotje met driekleurenrijst

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten + 2,5 uur stooftijd

Ingrediënten

  • 800 g sukadelappen, in dobbelsteentjes
  • klontje boter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 100 g tomatenpuree
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 laurierblaadje
  • 400 g aardappel, in blokjes
  • 400 g wortel of pompoen, in blokjes
  • 400 g boontjes, afgehaald en gebroken
  • bakbanaan

En van Fair Trade Original :

  • Zeezoutmix chilipeper
  • 50 ml biologische Sojasaus
  • 1-2 el Sambal Oelek
  • 300 g Rijstvariatie, drie kleuren Jasmijnrijst

Bereidingswijze

  • Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met de zeezoutmix.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
  • Voeg de ui en knoflook toe en fruit even mee. Blus af met de sojasaus.
  • Voeg de tomatenpuree, de sambal, het laurierblad, de oregano en 500 ml heet water toe en dek af.
  • Laat het vlees circa 2 uur sudderen op laag vuur. Kijk af en toe of er nog wat vocht bij moet.
  • Voeg na 2 uur de groenten toe en stoof nog 20-30 minuten mee.
  • Breng intussen een pan met een ruime hoeveelheid water en een snuf zout aan de kook en bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Serveer de stoofpot met de rijst en gebakken banaan.

Met dank aan FairTrade Original