Welkom bij

Wereldwinkel Houten

Mexicaanse kip in chocoladesaus

Voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Ingrediënten:

  • 4 kippenbouten, zonder vel
  • snuf kaneel
  • 1 el bloem
  • 2 el plantaardige olie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 100 g tomatenpuree
  • 400 ml kippenbouillon
  • groente/salade naar keuze

En van Fair Trade Original:

  • Zeezoutmix chilipeper
  • 2 el Cacaopoeder
  • 1 el Sambal Badjak
  • 2 tl Honing of Rietsuiker
  • 1 pak (250 g) Rijstvariatie met quinoa en linzen

Bereidingswijze:

  • Wrijf de kippenbouten in met een mix van zeezoutmix, kaneel en bloem.
  • Verhit olie in een braadpan en braad de kippenbouten rondom bruin.
  • Neem de bouten uit de pan, voeg de ui en knoflook toe en fruit deze in het achtergebleven braadvet. 
  • Voeg de cacaopoeder, de sambal en de tomatenpuree toe en roer door elkaar.
  • Blus af met 400 ml kippenbouillon en laat het geheel even pruttelen.
  • Pureer, indien gewenst, de saus glad met behulp van een staafmixer.
  • Voeg de kippenbouten weer toe en laat ze in 20 minuten gaar stoven op laag vuur.
  • Voeg zo nodig nog wat water toe.
  • Voeg naar smaak meer sambal en wat honing of rietsuiker toe.
  • Bereid intussen de rijstvariatie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Serveer de pollo con mole met groente of salade naar keuze.