Welkom bij

Wereldwinkel Houten

Kipspiesjes met zoetzure groenten en noedels

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Ingrediënten

  • 1-2 teentjes knoflook, geperst
  • 450 g kipfilet
  • zout
  • 1 rode puntpaprika
  • 2-3 bosui
  • 6 el olijfolie
  • 600 g Oosterse wokgroente (champignons, peultjes, paksoi)

En van Fair Trade Original :

  • 2 tl Sambal Badjak 
  • 3 el Sojasaus 
  • 1 flesje Woksaus Sweet and Sour 
  • (Rijst) Noedels 
  • Extra nodig: satéprikkers

Bereidingswijze

  • Maak een marinade van 4 eetlepels olijfolie, sambal, knoflook en sojasaus.
  • Snijd de kipfilets in dunne repen, bestrooi ze met zout en roer ze door de marinade. Laat de kip ca. 5 minuten in de marinade staan.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd hem in blokjes.
  • Maak de bosui schoon en snijd hem in stukjes van ca. 2 cm.
  • Voeg de groenten bij de marinade en meng het geheel goed door elkaar.
  • Rijg 2 repen kip aan één satéprikker met daartussen afwisselend de rode paprika en de bosui. Maak minimaal 12 satéprikkers.
  • Verhit een grillpan, leg de spiesjes in de pan en bak ze in enkele minuten rondom bruin en gaar.
  • Verhit de overige olie in een koekenpan en bak de peultjes, de gehalveerde champignons en gesneden paksoi beetgaar. Verhit de woksaus in de laatste paar minuten mee.
  • Bereid de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Serveer de spiesjes bij de zoetzure groenten en noedels. 

Eet smakelijk!